Skip to main content

Flexibel cashflowbeheer aanbieden als extra service 

Cashflow is van levensbelang voor elke onderneming. Gewone factoring bindt bedrijven aan een financieringscontract voor alle verkoopfacturen. Factoringcontracten lopen ook minstens een jaar. KBC On-Demand Financing is veel flexibeler. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld kiezen voor welke verkoopfacturen ze onmiddellijke betaling wensen. KBC zal die facturen dan binnen de 24 uur na goedkeuring betalen. De ontvangers van de facturen betalen KBC daarna binnen de overeengekomen betalingstermijnen. 

Meestal is krediet gebaseerd op de financiële gezondheid van de kredietnemer. KBC On-Demand Financing is echter gebaseerd op het profiel van de ontvanger van de factuur en de specifieke transactie in kwestie. Met andere woorden, het helpt bedrijven hun cashflow op korte termijn te beheren zonder de stress van een gewone lening.  

Softwarebedrijven kunnen een eenvoudige API gebruiken om KBC On-Demand Financing in hun pakketten te integreren. Eerst zal KBC de verkoopfacturen van de klant beoordelen en aanduiden welke facturen in aanmerking komen voor financiering. De klant kan de software vervolgens gebruiken om waar nodig financiering te vragen. Zo kan de klant zich concentreren op zijn kernactiviteiten zonder te worden afgeleid door eventuele cashflowproblemen. 

Op de KBC-website vind je meer details over KBC On-Demand Financing.

KBC is een sterk, betrouwbaar merk met een uitstekende reputatie. KBC sleepte al een hele reeks prijzen in de wacht voor zijn producten en diensten. Handelaars die partner worden, krijgen een accountmanager toegewezen die het partnership opvolgt om de activiteiten voortdurend te optimaliseren. Klanten krijgen verder uitgebreide ondersteuning van KBC Live, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

 

Wie kan KBC On-Demand Financing aanbieden? 

ERP- en facturatiesoftwarebedrijven kunnen de API aanbieden aan alle B2B- en B2G-bedrijven.  

Hoe werkt het? 

Om te beginnen kan het softwarebedrijf aangeven in welke schermen de API moet worden geïntegreerd. De klant start vervolgens de integratie en geeft toestemming voor de uitwisseling van de facturatiegegevens. 

Om de details van de integratie te zien, moet je inloggen en dan klikken op de link 'Details van de integratie' in de kader hieronder. 

01
Step 1

De facturatiegegevens van de klant worden naar KBC gestuurd. 

02
Step 2

KBC stuurt vervolgens de facturen terug die in aanmerking komen voor On-Demand Financing. Het vermeldt tegelijkertijd welke kosten van toepassing zijn. Telkens wanneer de status van een factuur wijzigt, stuurt KBC automatisch een update. 

03
step 3

Vervolgens kan de klant KBC On-Demand Financing aanvragen voor de in aanmerking komende facturen in een digitaal verkoopproces met de app Itsme.

Gratis

Het gebruik van de KBC On-Demand Financing API is gratis. Neem contact op voor meer informatie. 

Contacteer ons

Voorwaarden voor KBC-partnership 

Een partner die wordt geselecteerd, ondertekent een partnershipovereenkomst. In die overeenkomst worden het toepassingsgebied en het werkingsmodel van het partnership beschreven. In onze FAQ vind je meer details over de Partnershipovereenkomst.

Integreer deze oplossing 

Ga aan de slag en neem meteen contact op

Contacteer ons

KBC-partners die onze oplossingen al gebruiken

Beschikbare integraties (info enkel beschikbaar in het Engels)

 

Om alle relevante API's te zien, moet je eerst ingelogd zijn. 

 

Volg deze eenvoudige stappen om dit te integreren

Activeer je account

Je kunt nu de kosten en voordelen van al onze API's zien en de sandbox van onze publieke API's gebruiken.
Meer info over de Sandbox
Aan de slag met de Sandbox

Registreer je bedrijf

Bezorg ons je bedrijfsgegevens en we helpen je bij de implementatie van je integratie.

Activeer en lanceer je integraties

We helpen je graag bij de implementatie van je integratie(s) en de lancering in je productieomgeving.

About us

KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Contact us

Oplossingsgerichte vragen : +32 2 4480 187 (op werkdagen van 8u tot 18u)

Technische vragen : Contact