Skip to main content
Developer portal
Switch Language

Flexibele instant betalingen voor online klanten 

Wanneer klanten in een webshop op de KBC-Betaalknop klikken, krijgen ze een gemakkelijke, flexibele klantbeleving. De knop werkt op elk apparaat. Bovendien is hij gratis voor iedereen die hem gebruikt. Voor betalingen van 50 tot 1.250 euro kunnen klanten zelfs nu kopen en later betalen, afhankelijk van hun risicoprofiel. Met andere woorden, ze kunnen hun betaling met maximaal 2 maanden uitstellen zonder kosten. De betaling zal automatisch gebeuren op het juiste moment. De rekening van de begunstigde van een verrichting met de betaalknop moet een zakelijke KBC-rekening zijn.  

De handelaars zullen al hun betalingen onmiddellijk ontvangen. KBC schiet de uitgestelde betalingen gewoon aan hen voor. Die betalingen zijn gegarandeerd en definitief. KBC draagt het invorderingsrisico, dus de handelaar krijgt een uitstekend inzicht in de betalingen! En dankzij de geavanceerde beveiligingssystemen van KBC kunnen alle partijen profiteren van een uiterst veilige uitwisseling van betalingsinformatie. De handelaar kan zich zo volledig concentreren op de tijdige levering van de bestellingen. 

Op de KBC-website vind je meer details over de KBC-Betaalknop

Wie kan de KBC-Betaalknop aanbieden? 

De knop geeft online handelaars de mogelijkheid om KBC-klanten op hun gebruikelijke platformen eenvoudige instant betalingen aan te bieden. Grotere online handelaars kunnen de oplossing rechtstreeks implementeren. Payment Service Providers (PSP's) kunnen de oplossing als technische provider of als inningspartner aan hun handelaarsklanten aanbieden. Handelaars die een PSP-betaalpagina gebruiken, kunnen profiteren van de implementatie die hun PSP hen aanbiedt. 

Meer info

 

Hoe werkt het?

 

Zodra de knop in een webshop verschijnt, is het proces duidelijk.
  1. De klant klikt op de KBC-Betaalknop van de webshop om een aankoop te betalen. 
  2. Daarop verschijnt het vooraf ingevulde overschrijvingsformulier in de vertrouwde KBC-app. Alle betalingsgegevens staan in ‘alleen lezen’ velden. De klant leest het formulier en ondertekent het digitaal om de betaling uit te voeren.
  3. Vervolgens ontvangt de klant een betaalbevestiging
  4. De betaling gaat dan onmiddellijk door, zodat het bedrag onmiddellijk verschijnt op de betrokken zakelijke KBC-rekening. 

Details van de integratie

    Registreer je om deze oplossing te gebruiken

    Een laag pay-per-use tarief 

    De KBC-Betaalknop is volledig gratis voor de klanten. Transacties met de knop kosten de aanbieder slechts 1% van het te betalen bedrag. Meer bepaald wordt voor elke transactie een vergoeding van minimaal 0,20 euro en maximaal 5 euro aangerekend. 

    De handelaar ontvangt maandelijks een factuur voor de kosten. Er is geen nettoverrekening.  

    Contacteer ons

     

    Voorwaarden voor KBC-partnership

    Online handelaars die de KBC-Betaalknop in hun webshop willen gebruiken, moeten het KBC-acceptatiebeleid, een geheimhoudingsovereenkomst en de KBC-gegevensbeveiligingsvereisten ondertekenen. Ze moeten ook instemmen met de kosten die van toepassing zijn.  

    KBC-partners moeten het KBC-logo correct gebruiken. PSP's moeten KBC op de hoogte houden van de online handelaars aan wie ze de KBC-Betaalknopservice aanbieden.

    Integreer deze oplossing 

    Gebruik je als handelaar al een betaalpagina gehost door een PSP, dan heeft jouw PSP de KBC-Betaalknop mogelijk al voor jou ter beschikking. Neem in dat geval contact op met je PSP om de knop op je betaalpagina te laten activeren. Afhankelijk van de set-up van de PSP, moet je mogelijk eerst een KBC-Betaalknopovereenkomst met KBC ondertekenen. 

    Als je een PSP bent, kun je de knop aan je handelaarsklanten aanbieden als een acceptatie-oplossing die nuttig is voor zowel technische providers als inningspartners. 

    Ben je een grotere online handelaar, dan geef je er mogelijk de voorkeur aan om de knop zelf in je platform te integreren. 

    Om te weten te komen wat je mogelijkheden zijn, kun je contact opnemen met je KBC-accountmanager of een e-mail sturen naar betaalknop@kbc.be

    KBC-partners die onze oplossingen al gebruiken

    Over ons

    KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
    om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

    Contacteer ons

    Oplossingsgerichte vragen / Technische vragen : Contact