Skip to main content
Developer portal
Switch Language

Boost je klantbeleving met de KBC-Fietslening 

Fietsen is een ontzettend leuke buitenactiviteit. Fietsen zijn duurzaam, en in druk verkeer kunnen ze zelfs sneller zijn dan auto's. Daardoor worden er steeds meer fietsen verkocht. Fietshandelaars kunnen de KBC-Fietslening gebruiken om hun klanten te helpen bij hun aankoopbeslissing.   

De KBC-kredietoplossingen tonen klanten onmiddellijk de voordelen van een lening met lage rente. Ze beseffen zo dat ze hun investering kunnen spreiden in de tijd. Daardoor zullen ze eerder geneigd zijn tot een aankoop over te gaan. 

Als handelaar kun je je verkoop verhogen door kredietoplossingen aan te bieden.  De directe beschikbaarheid van een kredietoplossing kan ook nieuwe klanten aantrekken, die anders misschien geen aankoop zouden overwegen. De offerte, aanvraag én betaling worden allemaal gelijktijdig geregeld via digitale processen. De lening afsluiten is eenvoudig. 

KBC als betrouwbare partner 

KBC is een sterk, betrouwbaar merk met een uitstekende reputatie. KBC sleepte al een hele reeks prijzen in de wacht voor zijn producten en diensten.  

Handelaars die partner worden, krijgen een accountmanager toegewezen die het partnership opvolgt om de activiteiten voortdurend te optimaliseren.  

KBC zorgt ook voor een gebruiksvriendelijk dashboard waarop je als handelaar zelf de actuele statussen van aangevraagde leningen kunt opvolgen. Zo heb je altijd een actueel overzicht. 

Indien nodig krijgen je klanten uitgebreide ondersteuning van KBC Live, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur. 

Op de KBC-website vind je ook meer details over de KBC-Fietslening.  

Wie kan de KBC-Fietslening aanbieden?  

Alle verkopers van gewone en elektrische fietsen en steps kunnen de KBC-Fietslening gebruiken om hun verkoop te boosten en hun service uit te breiden.  

Twee mogelijke partnerships voor het aanbieden van een KBC-Lening op Afbetaling 

Wil je een KBC-Lening op Afbetaling aanbieden, dan kun je kiezen uit twee soorten overeenkomsten met KBC: een aanbrengovereenkomst of een bemiddelingsovereenkomst

 • Je kunt optreden als aanbrenger. Dat betekent dat je je klanten enkel doorverwijst naar KBC voor een lening. Je kunt dat doen door in je winkel flyers met een QR-code te overhandigen aan je klanten. Je kunt ook een KBC-simulatiewidget integreren op je website, zodat klanten online een simulatie kunnen maken en de KBC-lening kunnen aanvragen en afsluiten. 
 • Je kunt optreden als kredietbemiddelaar. Kredietbemiddelaars hebben meer commerciële mogelijkheden dan aanbrengers. Je kunt dan bijvoorbeeld proactief reclame maken en alle integratietypes gebruiken (QR op flyer, simulatiewidget, KBC Partner Hub, API-integratie). 

Hoe werkt het?  

Je kunt als handelaar de KBC-Fietslening op vier manieren aanbieden:  

 

 

 test

Treed je op als aanbrenger of kredietbemiddelaar, dan kun je in de winkel flyers overhandigen met een QR-code

Klanten kunnen die QR-code scannen om de KBC-lening online te simuleren en aan te vragen. Dat kan meteen in de winkel of gewoon thuis. Deze oplossing houdt geen extra kosten of IT-werk in. 

 1. Je geeft de flyer met QR-code aan de klant.
 2. De klant scant de QR-code op de flyer.
 3. De klant simuleert online de maandelijkse aflossingen van de lening.
 4. De klant kan de lening vervolgens aanvragen en digitaal ondertekenen. 
 5. De klant en jij ondertekenen het leveringsdocument. Je mailt het document naar KBC Live.
 6. KBC stort het geleende bedrag op jouw rekening. Daarna betaalt de klant de lening terug.  

Details van de integratie

  Registreer nu

  widget

  Treed je op als aanbrenger of kredietbemiddelaar, dan kun je een KBC-simulatiewidget integreren in je webshop

  Onlineklanten kunnen de widget gebruiken om onmiddellijk hun maandelijkse aflossingen te simuleren op basis van het bedrag dat ze willen lenen. KBC levert een kant-en-klare widget die met beperkte IT-inspanningen kan worden geïntegreerd. 

  1. De klant gebruikt de KBC-simulatiewidget in jouw webshop om de maandelijkse aflossingen van de lening te simuleren op basis van het geleende bedrag. 
  2. De klant kan de lening aanvragen en vervolgens digitaal ondertekenen. 
  3. De klant en jij ondertekenen het leveringsdocument. Je mailt het document naar KBC Live.
  4. KBC stort het geleende bedrag op jouw rekening. Daarna betaalt de klant de lening terug. 

  Details van de integratie 

   Registreer nu

   partner hub

    Treed je op als kredietbemiddelaar, dan kun je in de winkel een krediet regelen via de KBC Partner Hub  

   In deze tool kun je het krediet simuleren en de aanvraag overlaten aan je klant of de aanvraag ineens samen met je klant registreren. 

   1. KBC geeft jou toegang tot de KBC Partner Hub met een persoonlijke gebruikersnaam en paswoord. 
   2. Je maakt in de winkel samen met je klant een simulatie van het krediet. Vervolgens dient de klant zelf zijn aanvraag in ofwel voer jij samen met de klant alle gegevens in om de aanvraag in te dienen.
   3. KBC beoordeelt de kredietaanvraag. Bij een aanvraag door de handelaar, controleert KBC Live de bewijsstukken (loonbewijs,…), maakt het het contract op en zorgt het voor de ondertekening door de klant. 
   4. De klant en jij ondertekenen het leveringsdocument. Je mailt het document naar KBC Live.  KBC stort het geleende bedrag op jouw rekening. Daarna betaalt de klant de lening terug. 

   Details van de integratie

    Registreer nu

    api
     Treed je op als kredietbemiddelaar, dan kun je een KBC-krediet-API integreren in je webshop

    Die API biedt dezelfde functionaliteit als de simulatiewidget, maar wordt voorgesteld als een onderdeel van je eigen webshop, met zijn eigen look-and-feel.

    1. De klant gebruikt de API die volledig geïntegreerd werd in je webshop om de maandelijkse aflossingen van de lening te simuleren op basis van het geleende bedrag.
    2. De klant kan de lening aanvragen en vervolgens digitaal ondertekenen. 
    3. De klant en jij ondertekenen het leveringsdocument. Je mailt het document naar KBC Live. 
    4. KBC stort het geleende bedrag op jouw rekening. Daarna betaalt de klant de lening terug. 

    Details van de integratie

     Registreer nu

      

      

     Gratis  

     Het gebruik van deze KBC-kredietoplossingen is gratis.  

      

     Voorwaarden voor KBC-partnership 

     Een partner die wordt geselecteerd, ondertekent een partnershipovereenkomst. In die overeenkomst worden het toepassingsgebied en het werkingsmodel van het partnership beschreven. In onze FAQ vind je meer details over de Partnershipovereenkomst

     Treed je als aanbrenger op, dan moet je enkel een partnershipovereenkomst met KBC ondertekenen voordat je aan de slag kunt. 

     Wil je als kredietbemiddelaar optreden, dan moet je je online registreren bij de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Als je leningen verkoopt als aanvulling op je eigen producten of diensten, beschouwt de FSMA jou als een "agent in nevenfunctie". Om in die hoedanigheid leningen te mogen verkopen, moet je één of meerdere werknemers aanwijzen als kredietbemiddelaar. Elke kredietbemiddelaar moet aan een aantal voorwaarden voldoen.  Wanneer je als kredietbemiddelaar leningen aanbiedt, moet je ook een bijkomende beroepsaansprakelijkheidsverzekering sluiten. Die dekt eventuele fouten die je maakt tijdens het registratieproces van de lening. Op de KBC-website vind je meer informatie over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

     Meer info over onze oplossingen 

     Ga meteen aan de slag en neem contact op. 

     Contacteer ons      

     KBC partners die deze oplossing al gebruiken

     Volg deze eenvoudige stappen om dit te integreren

     Activeer je account

     Je kunt nu de kosten en voordelen van al onze API's zien en de sandbox van onze publieke API's gebruiken.
     Meer info over de Sandbox
     Aan de slag met de Sandbox

     Registreer je bedrijf

     Bezorg ons je bedrijfsgegevens en we helpen je bij de implementatie van je integratie.

     Activeer en lanceer je integraties

     U kunt de integratie(s) van uw partner activeren zodra het partnerschap is goedgekeurd.

     Over ons

     KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
     om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

     Contacteer ons

     Oplossingsgerichte vragen / Technische vragen : Contact