Skip to main content
Developer portal
Switch Language

Onmiddellijk inzicht

Relevante, innovatieve, persoonlijke offertes zorgen voor een kortere customer journey. Bijgevolg beïnvloeden ze kopers en doen ze de verkoop stijgen. Met de simulatie van een KBC-Woningkrediet kunnen vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars kopers tonen welk type woning ze zich kunnen veroorloven. Deze tijdbesparende tool om inzicht te krijgen in de persoonlijke slagkracht zorgt voor een win-winsituatie voor zowel de makelaar of ontwikkelaar als de koper. Enerzijds kan de makelaar zich richten op specifieke knowhow en de juiste kopers aantrekken. Aan de andere kant weet de koper onmiddellijk welke opties haalbaar zijn.

KBC is een sterk, betrouwbaar merk met een uitstekende reputatie. KBC sleepte al een hele reeks prijzen in de wacht voor zijn producten en diensten. Handelaars die partner worden, krijgen een accountmanager toegewezen die het partnership opvolgt om de activiteiten voortdurend te optimaliseren. Klanten krijgen verder uitgebreide ondersteuning van KBC Live, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Er zijn twee versies van de KBC-Woningkredietsimulator.

  • Ten eerste is er de algemene versie, die de maandelijkse aflossingen toont op basis van de vraagprijs van de woning. Kopers kunnen de looptijd van de lening en het bedrag dat ze willen lenen aanpassen. Deze simulatie houdt geen rekening met de limieten van de kopers.
  • De uitgebreidere versie gebruikt specifieke gegevens van de kopers om een persoonlijker beeld van hun opties te geven. Daarvoor gebruikt ze alle gegevens van het aan te kopen pand die de makelaar of ontwikkelaar in zijn systeem heeft. Bovendien vraagt ze de koper ontbrekende persoonlijke gegevens en andere details over de gewenste lening in te voeren. Tot slot geeft ze een overzicht van de persoonlijke terugbetalingscapaciteit van de koper. 

 

Kopers bewust maken van hun budget bespaart veel tijd. De kopers krijgen informatie op hun maat over de haalbaarheid, de kosten en de administratie van het woningkrediet. Bijgevolg kunnen ze hun zoektocht beperken tot woningen die daarmee overeenkomen. Ze zullen alleen onderhandelen met verkopers van geschikte woningen. Dat versnelt het beslissingsproces. En de projectontwikkelaar of vastgoedmakelaar verspilt geen tijd aan verkopen die niet kunnen doorgaan wegens een te beperkt budget.

Op de KBC-website vind je meer details over de simulatie van het KBC-Woningkrediet.

 

Wie kan de KBC-Woningkredietsimulator aanbieden?

Websites, platformen, apps, (sleutel op de deur) projectontwikkelaars, architecten, vastgoedmakelaars en andere aanbieders kunnen deze extra service aan kopers aanbieden.

 

Hoe werkt de KBC-Woningkredietsimulator?

Online handelaars en projectontwikkelaars kunnen de KBC-Woningkredietsimulator op twee manieren aanbieden:

1. Ze kunnen een widget voor de simulatie van een woningkrediet aanbieden op hun website

Makelaars en ontwikkelaars kunnen een widget voor de simulatie van een KBC-Woningkrediet integreren in hun website. Kopers kunnen de widget gebruiken om instant hun maandelijkse aflossingen te simuleren op basis van het bedrag en de gewenste looptijd van de lening.

01
Homeloan Widget step 1

De koper gebruikt de KBC-widget op de website van de handelaar om de maandelijkse aflossingen van de lening te simuleren. De koper kan het kredietbedrag en de gewenste looptijd van de lening aanpassen.

02
Group105

Vervolgens kan de koper rechtstreeks naar de KBC-website gaan om de lening aan te vragen.

2. Ze kunnen een API voor de simulatie van een woningkrediet integreren in hun website

De API wordt toegevoegd aan een website, platform of app. Gebruikers kunnen particulieren zijn die vastgoed willen kopen of een tussenpersoon zoals een vastgoedmakelaar. Dat hangt af van het platform.

01
homeloan1

Eerst kiest de gebruiker een woning op het platform van de partner. Het platform kent de gegevens van de woning al.

02
homeloan2

De gebruiker voert dan bepaalde gegevens in, zoals burgerlijke staat, inkomen, kinderen, kosten, eigen vermogen en de looptijd van een mogelijke lening. 

03
homeloan3b

Vervolgens krijgt de gebruiker op basis van de ingevoerde gegevens een persoonlijk antwoord over de haalbaarheid van de lening. De prijs hangt af van het feit of de koper een brandverzekering en een schuldsaldoverzekering bij KBC afsluit. Ook het feit of de inkomsten van de koper op een KBC-rekening worden gestort speelt mee. KBC controleert de gegevens en adviseert de koper op basis van de haalbaarheid van de lening. De koper kan dan de eigenlijke kredietaanvraag invullen op de KBC-website, zodat KBC die al dan niet kan aanvaarden.

Gratis

De simulatie van een KBC-Woningkredietsimulator is gratis voor alle gebruikers en KBC-partners. Neem contact op voor meer info.

Voorwaarden voor KBC-partnership

De handelaar die de widget gebruikt ondertekent een partnershipovereenkomst met KBC en kan onmiddellijk aan de slag. In de overeenkomst worden het toepassingsgebied en de manier van samenwerken beschreven. In onze FAQ vind je meer details over de partnershipovereenkomst.

Van de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) moeten handelaars die een API-oplossing gebruiken, zich registreren als kredietbemiddelaar. Om kredietbemiddelaar te worden, moet de handelaar aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet hij een eenmalige opleiding volgen en een examen succesvol afleggen. Uiteraard helpt KBC zijn partners om het statuut van kredietbemiddelaar te verwerven. Handelaars die leningen aanbieden moeten ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering sluiten. Die dekt eventuele fouten van de handelaar tijdens het registratieproces van de lening. Op de KBC-website vind je meer informatie over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Integreer deze oplossing

Ga aan de slag en neem gerust contact op..

Contacteer ons

KBC-partners die onze oplossingen al gebruiken

Beschikbare integraties (info enkel beschikbaar in het Engels)

Volg deze eenvoudige stappen om dit te integreren

Activeer je account

Je kunt nu de kosten en voordelen van al onze API's zien en de sandbox van onze publieke API's gebruiken.
Meer info over de Sandbox
Aan de slag met de Sandbox

Registreer je bedrijf

Bezorg ons je bedrijfsgegevens en we helpen je bij de implementatie van je integratie.

Activeer en lanceer je integraties

U kunt de integratie(s) van uw partner activeren zodra het partnerschap is goedgekeurd.

About us

KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Contact us

Oplossingsgerichte vragen : +32 2 4480 187 (op werkdagen van 8u tot 18u)

Technische vragen : Contact