Skip to main content
Developer portal
Switch Language

KBC-Lening op Afbetaling voor Diverse Doeleinden voor een (nog) betere klantbeleving

 

Met de KBC-Lening op Afbetaling voor Diverse Doeleinden kunnen mensen kopen wat ze nodig hebben of willen zonder hun spaargeld aan te spreken. Handelaars kunnen de KBC-Lening op Afbetaling voor Diverse Doeleinden gebruiken om hun klanten te helpen beslissen.

Op de KBC-website vind je meer details over KBC-leningen op afbetaling voor diverse doeleinden.

De KBC-kredietoplossingen tonen klanten onmiddellijk de voordelen van een lening met lage rente. De klanten beseffen zo dat ze hun investering kunnen spreiden in de tijd. Daardoor zullen ze eerder geneigd zijn in hun aankoop te investeren. Mogelijk investeren ze zelfs meer om op lange termijn aanzienlijk te besparen.

Recente cijfers tonen aan dat handelaars hun verkoop tot 20% kunnen verhogen door kredietoplossingen aan te bieden. De directe beschikbaarheid van een kredietoplossing kan ook nieuwe klanten aantrekken die anders misschien niet zouden overwegen om een aankoop te doen. De offerte, aanvraag én betaling worden allemaal gelijktijdig geregeld via digitale processen. Het afsluiten van de lening wordt heel eenvoudig gehouden.

KBC is een sterk, betrouwbaar merk met een uitstekende reputatie. KBC sleepte al een hele reeks prijzen in de wacht voor zijn producten en diensten. Handelaars die partner worden, krijgen een accountmanager toegewezen die het partnership opvolgt om de activiteiten voortdurend te optimaliseren. Klanten krijgen verder uitgebreide ondersteuning van KBC Live, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur

Wie kan de KBC-Lening op Afbetaling voor Diverse Doeleinden aanbieden?

Fysieke en online verkopers van producten en diensten vanaf 500 euro:

We zoeken partners die in samenwerking met ons 50 leningen en/of voor een kredietbedrag van 60.000 euro per jaar kunnen verkopen.

Hoe werken deze KBC-kredietoplossingen?

Handelaars kunnen de KBC-kredietoplossingen op vier manieren aanbieden:

1. Handelaars die optreden als aanbrenger of kredietbemiddelaar kunnen in de winkel flyers overhandigen met een QR-code.

Klanten kunnen die QR-code scannen om de KBC-lening online te simuleren en aan te vragen. Dat kan meteen in de winkel of gewoon thuis. Deze oplossing houdt geen extra kosten of IT-werk in.

01
Step 1

De handelaar geeft de flyer met QR-code aan de klant.

02
Step 2

De klant scant de QR-code op de flyer.

03
Step 3

De klant simuleert online de maandelijkse aflossingen van de lening.

04
Step 4

De klant kan de lening vervolgens aanvragen en digitaal ondertekenen.

05
Step 5

De klant en de handelaar ondertekenen het leveringsdocument. De handelaar mailt het document naar KBC Live.

06
Step 6

KBC stort het geleende bedrag op de rekening van de handelaar. Hierna betaalt de klant de lening terug.

2. Handelaars die optreden als kredietbemiddelaar kunnen in de winkel een krediet regelen via de KBC Partner Hub.

Dit is handig wanneer uw klanten willen dat je als handelaar ook hun lening volledig regelt.

01
Step 1

KBC geeft de handelaar toegang tot de KBC Partner Hub met een persoonlijke gebruikersnaam en paswoord.

02
Step 2

De handelaar regelt de lening voor de klant in de winkel op de KBC Partner Hub. De handelaar voert alle gegevens van de klant op deze tool in.

03
Step 3

De handelaar gaat verder na of aan de kredietvoorwaarden is voldaan. KBC Live controleert de bewijsstukken, maakt het contract op en zorgt voor de ondertekening door de klant.

04
Step 4

De klant en de handelaar ondertekenen het leveringsdocument. De handelaar mailt het document naar KBC Live.  KBC stort het geleende bedrag op de rekening van de handelaar. Hierna betaalt de klant de lening terug.

3. Handelaars die optreden als aanbrenger of kredietbemiddelaar kunnen een KBC-simulatiewidget integreren in hun webshop.

Onlineklanten kunnen de widget gebruiken om onmiddellijk hun maandelijkse aflossingen te simuleren op basis van het bedrag dat ze willen lenen. KBC levert een kant-en-klare widget die met beperkte IT-inspanningen kan worden geïntegreerd.

01
Step 1

De klant gebruikt de KBC-simulatiewidget in de webshop van de handelaar om de maandelijkse aflossingen van de lening te simuleren op basis van het geleende bedrag.

02
Step 2

De klant kan de lening aanvragen en vervolgens digitaal ondertekenen.

03
Step 3

De klant en de handelaar ondertekenen het leveringsdocument. De handelaar mailt het document naar KBC Live.

04
Step 4

KBC stort het geleende bedrag op de rekening van de handelaar. Hierna betaalt de klant de lening terug.

4. Handelaars die optreden als kredietbemiddelaar kunnen een KBC-krediet-API integreren in hun webshop.

De API biedt dezelfde functionaliteit als de simulatiewidget, maar wordt voorgesteld als een onderdeel van de eigen webshop van de handelaar, met dezelfde look-and-feel.

01
Step 1

De klant gebruikt de API die volledig geïntegreerd werd in de webshop van de handelaar om de maandelijkse aflossingen van de lening te simuleren op basis van het geleende bedrag.

02
Step 2

De klant kan de lening aanvragen en vervolgens digitaal ondertekenen.

03
Step 3

De klant en de handelaar ondertekenen het leveringsdocument. De handelaar mailt het document naar KBC Live.

04
Step 4

KBC stort het geleende bedrag op de rekening van de handelaar. Hierna betaalt de klant de lening terug.

Gratis

Het gebruik van deze KBC-kredietoplossingen is gratis.

Contacteer ons

 

Twee soorten partnersshipovereenkomsten voor het aanbieden van KBC-leningen op afbetaling

 

Handelaars die KBC-leningen op afbetaling willen aanbieden, kunnen kiezen uit twee soorten overeenkomsten met KBC, een aanbrengovereenkomst of een bemiddelingsovereenkomst.

 Ten eerste kan de handelaar optreden als aanbrenger. Dat betekent dat de handelaar zijn klanten doorverwijst naar KBC voor een lening. Hij kan dat doen door flyers met een QR-code te overhandigen aan klanten. Hij kan ook een KBC-simulatiewidget integreren op de website zodat klanten online een KBC-lening kunnen aangaan.

 Ten tweede kan de handelaar optreden als kredietbemiddelaar. Kredietbemiddelaars hebben meer commerciële mogelijkheden dan aanbrengers. Ze kunnen bijvoorbeeld proactief reclame maken en alle integratietypes gebruiken.

Enkel als kredietbemiddelaar kan de handelaar de KBC Partner Hub gebruiken om kredietaanvragen te registreren.

 KBC Live controleert steeds de bewijsstukken, maakt het contract op en zorgt voor de correcte ondertekening door de klant.

 Wanneer het kredietcontract ondertekend werd en het leveringsdocument is toegekomen, zal KBC Live het bedrag van de lening uitbetalen op rekening van de handelaar.

 KBC blijft bij alle integratietypes verantwoordelijk voor de kredietbeslissing.

 

Contacteer ons

 

Voorwaarden voor KBC-partnership

 

Een partner die wordt geselecteerd, ondertekent een partnershipovereenkomst. In die overeenkomst worden het toepassingsgebied en het werkingsmodel van het partnership beschreven. In onze FAQ vind je meer details over de Partnershipovereenkomst.

Handelaars die als aanbrenger optreden, moeten enkel een partnershipovereenkomst met KBC ondertekenen voordat ze aan de slag kunnen.

Als een handelaar als kredietbemiddelaar wil optreden, moet hij zich online registreren bij de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Als de handelaar leningen verkoopt als aanvulling op zijn eigen producten of diensten, beschouwt de FSMA de handelaar als een "agent in nevenfunctie". Om in die hoedanigheid leningen te mogen verkopen, moet de handelaar één of meerdere werknemer(s) aanwijzen als kredietbemiddelaar(s). Elke kredietbemiddelaar moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet hij een opleiding volgen en een examen afleggen. Handelaars die als kredietbemiddelaar leningen aanbieden moeten ook een bijkomende beroepsaansprakelijkheidsverzekering sluiten. Die dekt eventuele fouten van de handelaar tijdens het registratieproces van de lening. Op de KBC-website vind je meer informatie over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Integreer deze oplossingen

Ga meteen aan de slag en neem contact op.

Contacteer ons   

KBC-partners die onze oplossingen al gebruiken

Beschikbare integraties (info enkel beschikbaar in het Engels)

Volg deze eenvoudige stappen om dit te integreren

Activeer je account

Je kunt nu de kosten en voordelen van al onze API's zien en de sandbox van onze publieke API's gebruiken.
Meer info over de Sandbox
Aan de slag met de Sandbox

Registreer je bedrijf

Bezorg ons je bedrijfsgegevens en we helpen je bij de implementatie van je integratie.

Activeer en lanceer je integraties

U kunt de integratie(s) van uw partner activeren zodra het partnerschap is goedgekeurd.

About us

KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Contact us

Oplossingsgerichte vragen : +32 2 4480 187 (op werkdagen van 8u tot 18u)

Technische vragen : Contact