Skip to main content
Developer portal
Switch Language

Instant KBC-Woningpolis  

Vastgoedspelers kunnen deze verzekering zowel op kantoor als online aan hun klanten voorstellen. Dankzij een instant offerte kunnen kopers en huurders direct via een digitaal kanaal een verzekering sluiten wanneer ze een nieuwe woning kopen of huren. Daardoor hoeven ze niet meer fysiek naar het verzekeringskantoor te gaan en hebben ze minder papierwerk. Bovendien kunnen ze in een paar klikken hun verzekering online simuleren en afsluiten. Met andere woorden, met deze one-stop shop kunnen ze de verzekering regelen die ze nodig hebben terwijl ze de aankoop of huur van een nieuwe woning afronden. Deze service is beschikbaar voor zowel KBC-klanten als niet KBC-klanten. Tevredenheid gegarandeerd. 

Door deze extra service, die dag en nacht online beschikbaar is, kunnen vastgoedspelers gemakkelijk dienstdoen als one-stop shop voor hun klanten. Dat verbetert de klantbeleving aanzienlijk en vermindert het papierwerk voor alle betrokken partijen. 

KBC is een sterk, betrouwbaar merk met een uitstekende reputatie. KBC sleepte al een hele reeks prijzen in de wacht voor zijn producten en diensten. Handelaars die partner worden, krijgen een accountmanager toegewezen die het partnership opvolgt om de activiteiten voortdurend te optimaliseren. Klanten krijgen verder uitgebreide ondersteuning van KBC Live, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Op de KBC-website vind je ook meer details over de KBC-Woningpolis

Wie kan een KBC-Woningpolis aanbieden? 

Websites, platformen, apps, (sleutel op de deur) projectontwikkelaars, architecten, vastgoedmakelaars en andere aanbieders kunnen deze extra service aanbieden. 

Hoe werken deze oplossingen? 

Spelers op de vastgoedmarkt kunnen de KBC-Woningpolis op twee manieren aanbieden:  

1. Widget op de website  

De KBC-Woningpolis-widget wordt geïntegreerd in de website van de handelaar. Het IT-werk wordt tot een absoluut minimum beperkt. KBC levert een kant-en-klare widget die met minimale IT-inspanningen kan worden geïntegreerd. 

01
Step 1

De klant gaat naar de KBC-widget op de website van de handelaar. Het platform kent de gegevens van het onroerend goed in kwestie.  

02
Step 2

De klant krijgt meteen een offerte voor een KBC-Woningpolis voor het gekozen onroerend goed. 

03
Step 3

De klant kan op een actieknop klikken om de woningpolis online af te sluiten op de KBC-website. Alle beschikbare gegevens verschijnen standaard in de KBC-omgeving. 

04
Step 4

De klant selecteert de gewenste onderdelen van de brandverzekering, sluit de verzekering af en betaalt online. 

2. API 

De handelaar kan zijn klanten helpen door hen meteen een idee te geven van de basisprijs van een brandverzekering. De API KBC-Woningpolis is volledig geïntegreerd in de software van de handelaar. Iedereen die vastgoed wil kopen of huren en alle tussenpersonen, zoals vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars zullen voordelen bij hebben. 

01
Step 1

Wanneer hij zijn software opstart, krijgt de handelaar meteen een offerte voor een KBC-Woningpolis voor het gekozen onroerend goed. Die offerte kan hij delen met de klant. 

02
Step 2

Als de klant geïnteresseerd is, kan de handelaar een vooraf opgemaakte e-mail activeren die de klant naar de specifieke verzekeringspolis leidt. 

03
Step 3

De klant klikt op een link in de e-mail om naar het online KBC-aanvraagformulier te gaan. Alle beschikbare gegevens zijn al ingevuld. De klant selecteert de gewenste onderdelen van de brandverzekering, sluit de verzekering af en betaalt online. 

04
Step 4

Als hij dat geactiveerd heeft, ontvangt de handelaar near-time updates over de status van de aangevraagde woningpolis. 

Gratis 

De KBC-Woningpolis-oplossingen zijn gratis beschikbaar. KBC-partners kunnen deze dienst gratis aanbieden. 

Contacteer ons 

 

 

Voorwaarden voor KBC-partnership 

De handelaar ondertekent een partnershipovereenkomst met KBC. In die overeenkomst worden het toepassingsgebied en de manier van samenwerken beschreven. In onze FAQ vind je meer details over de partnershipovereenkomst

Bovendien moeten de handelaar of de tussenpersonen die het platform van de handelaar gebruiken, de KBC-gebruiksvoorwaarden aanvaarden vooraleer ze de Woningpolis-API gebruiken. 

Er gelden geen speciale bemiddelingsregels voor handelaars die gebruikmaken van de KBC-Woningpolis-oplossingen. Ze verwijzen hun klanten alleen door naar KBC-oplossingen; ze geven immers op geen enkel moment advies. Alle klanten zijn vrij om hun eigen beslissingen te nemen. 

 

Ga aan de slag en neem gerust contact op. 

Contacteer ons 

 

Beschikbare integraties (info enkel beschikbaar in het Engels)

Volg deze eenvoudige stappen om dit te integreren

Activeer je account

Je kunt nu de kosten en voordelen van al onze API's zien en de sandbox van onze publieke API's gebruiken.
Meer info over de Sandbox
Aan de slag met de Sandbox

Registreer je bedrijf

Bezorg ons je bedrijfsgegevens en we helpen je bij de implementatie van je integratie.

Activeer en lanceer je integraties

You can activate your partner's integration(s) as soon as the partnership has been approved.

About us

KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Contact us

Oplossingsgerichte vragen : +32 2 4480 187 (op werkdagen van 8u tot 18u)

Technische vragen : Contact