Skip to main content
Developer portal
Switch Language

Snel en gemakkelijk online mobiel betalen  

De Payconiq by Bancontact-app wordt veel gebruikt voor mobiele omnikanaalbetalingen. Gebruikers doen die betalingen in hoofdzaak in de winkel, online en tussen vrienden. Payconiq is dan ook erg populair in de hele Benelux. 

De Payconiq Online API biedt online klanten een heel populaire, snelle en veilige digitale betaaloplossing. De API biedt klanten de mogelijkheid om in enkele seconden online aankopen te doen. Aangezien er geen Payment Service Provider (PSP) aan te pas komt, zijn de kosten heel laag. Met de Payconiq Online API kunnen gebruikers ook krediet opladen in een webshop of geld schenken aan een goed doel. In dat geval kunnen de gebruikers zelf het bedrag kiezen

Online klanten kunnen de QR-code scannen die op het scherm van hun computer of laptop wordt weergegeven. Daarvoor kunnen ze de KBC Mobile-app of de Payconiq by Bancontact-app op hun telefoon gebruiken. Als ze winkelen in een webshop of een app gebruiken op een mobiel toestel, gaan ze voor de betaling rechtstreeks naar de KBC Mobile-app of Payconiq-app op dat toestel.  

Amper een jaar na de lancering van de Payconiq by Bancontact-app werd die al vaker gebruikt om online te betalen dan bankkaarten. Meer dan 50% van alle online betalingen met Bancontact of Payconiq gebeuren nu op een smartphone. 

Op de KBC-website vind je meer details over het ontvangen van mobiele betalingen met Payconiq.  

De Payconiq Merchant API Guide bevat ook technische details over: 

 1. Het gebruik van Payconiq QR-codes bij online afrekenen 
 2. De universele links die gebruikers naar de Payconiq-app leiden 
 3. Payconiq QR-codes afdrukken op ontvangstbewijzen of oplaadmedia 

 

Wie kan Payconiq Online aanbieden? 

Payconiq Online is ideaal voor handelaars die een online of mobiel verkoopkanaal willen opstarten, want het biedt hen een geïntegreerde betaaloplossing voor hun klanten. Het is ook het perfecte instrument voor goede doelen, omdat de gebruikers in dat kader zelf het bedrag kunnen kiezen.  

Hoe werkt het?

 

 

Payconiq online

De handelaar kan de Payconiq Online API integreren in een website of app. In de Payconiq Merchant API Guide vind je meer details over het opzetten van de API. 

 

 1. Eerst opent de gebruiker de KBC Mobile-app of de Payconiq by Bancontact-app. 
 2. Als de gebruiker de aankoop op computer doet, scant hij of zij de QR-code die op het computerscherm verschijnt met zijn of haar mobiele toestel.
 3. Daarna (voert de gebruiker het bedrag in en) controleert hij het bedrag. Hij of zij kan ook de naam van de handelaar controleren. 
 4. Tot slot bevestigt de gebruiker de transactie. Dat doet hij of zij met een mobiele handtekening op basis van een code, FaceID of TouchID. 

Details van de integratie

  Registreer je om deze oplossing te gebruiken

  Competitieve tarieven 

  Payconiq is gratis voor alle klanten. De handelaar betaalt slechts een klein bedrag voor elke transactie. Er zijn met andere woorden geen maandelijkse kosten, en ook geen investeringskosten. De transacties worden maandelijks gefactureerd. 

  Neem contact op voor meer informatie en tarieven.   

  Contacteer ons

  Payconiq-partnervereisten 

  Handelaars tekenen een handelaarscontract met Payconiq om Payconiq Online aan te bieden. 

  Integreer deze oplossing

  Op de KBC-website vind je meer details over het ontvangen van mobiele betalingen met Payconiq

  Payconiq aanvragen voor jouw bedrijf

  Over ons

  KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
  om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

  Contacteer ons

  Oplossingsgerichte vragen / Technische vragen : Contact