Skip to main content
Developer portal
Switch Language
Clo Willaerts
Clo Willaerts

Program Manager in Postgraduate Digital Business at Karel de Grote University College, Antwerp

In deze aflevering uit de reeks ‘Business Boost’ vertelt Clo meer over API's of 'Application Programme Interfaces'. De integreerbare interfaces kunnen een grote meerwaarde bieden aan de website van je zaak. Ontdek wat API's zijn, hoe je ze gebruikt en alle voordelen ervan in de video.  

Wat zijn API's?

API's zijn integreerbare interfaces voor op je website. Zo voeg je functies toe aan je website zonder hier zelf veel moeite en tijd aan te verliezen. Dat komt omdat je kant-en-klaar functies overneemt van een software die ergens anders staat. Je bouwt een brug tussen je eigen software en die van een ander bedrijf. Over dat brugje kun je data uitwisselen. De klant hoeft niet van omgeving te veranderen en merkt hier niets van als je integratie mooi bij de rest van je platform past. Naast API's zijn er ook andere integratiemogelijkheden.

Hoe kun je API's gebruiken?

Met API's krijgen klanten een groter aanbod van producten en diensten. Bedrijven wisselen bepaalde functies met elkaar uit, zoals de geïntegreerde kaarten van Google Maps in de Uber-app. Bekijk de video van Clo voor antwoorden op al je API-vragen.

 

meer weten

Meer weten over onze integratiemogelijkheden?

Op de KBC Developer Portal vind je een overzicht van de verschillende bedrijfsoplossingen en technische integraties.

Ontdek meer

 

Over ons

KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Contacteer ons

Oplossingsgerichte vragen / Technische vragen : Contact