Skip to main content
Developer portal
Switch Language
Jo Deferm
Jo Deferm

Founder Webhero

Jens De Meester
Jens De Meester

Manager JAYJAYS

In de videoreeks ‘Overal data’ nemen Jo en Jens je mee op reis doorheen de wereld van data. Vandaag vertellen ze onder andere hoe je data kunt gebruiken om meer mensen je posts op social media te laten lezen.

 

Posten op social media

Wil je weten wanneer je het best post op social media? Voor Linkedln adviseren we om ’s morgens te posten, omdat mensen het platform tijdens de werkuren gebruiken. Terwijl dat bij Facebook eerder in de tussenuren is. Elk platform, of dat nu Facebook, Instagram of Linkedln is, heeft een pagina met insights of analytics. Dat zijn data waarmee je kunt zien wanneer je audience, je volgers het meest online zijn of wanneer welke post het best gewerkt heeft. Er zijn veel data beschikbaar, maar testen blijft de boodschap.

Data in de topsport

Google Cloud startte een samenwerking met de National Collegiate Athletic Association (NCAA). Samen hebben ze miljoenen historische data van basketbalmatchen geanalyseerd. Met als doel voorspellingen te maken. Google Cloud en de Golden State Warriors hebben samengewerkt om de beste strategie te bepalen gebaseerd op data. En met succes, want de Golden State Warriors hebben meermaals de NBA gewonnen.

Data op de beurs

Data krijgen meer invloed op de beurs. Onlangs stelde KBC een AI-fonds voor aan de wereld. Dat fonds wordt beheerd op basis van kunstmatige intelligentie. Beslissingen worden niet meer genomen door de mens, maar door de computer. Natuurlijk zijn er nog mensen bezig met het fonds, maar enkel als toezichthouder. Ze grijpen in als het moet. Ze rekenen op het algoritme om juistere keuzes te maken dan de mens.

Data bewaren

We bewaren data in gigantische datacenters vol servers. Die worden geplaatst op locaties waar het risico klein is dat er iets mis kan gaan. De Citadel, het grootste datacenter ter wereld, bevindt zich in Nevada, in de woestijn. Daar maken ze dankbaar gebruik van de zonne-energie om het datacenter te koelen. Andere datacenters worden dan weer op plekken gebouwd waar het heel koud is. Ook België, met zijn slechte weer, is een ideale plek. De uitdaging van datacenters is om de werking ecologisch te houden.

 

meer weten

Meer weten over onze integratiemogelijkheden?

Op de KBC Developer Portal vind je een overzicht van de verschillende bedrijfsoplossingen en technische integraties.

Ontdek meer

 

Over ons

KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Contacteer ons

Oplossingsgerichte vragen / Technische vragen : Contact