Skip to main content
Developer portal
Switch Language

Snelle en gemakkelijke financiering voor zakelijke klanten 

KBC biedt handelaars de mogelijkheid om een persoonlijk financieringsvoorstel te doen aan hun zakelijke klanten (B2B) via een simulatietool. In functie van de aangeboden goederen, kan dat onder de vorm van een leasing, renting of een investeringskrediet

De handelaar stuurt het voorstel via de simulatietool digitaal door naar zijn zakelijke klanten. De klanten kunnen vervolgens zelf de simulatie aanpassen en rechtstreeks de gewenste financiering aanvragen bij KBC. Hiervoor is er geen tussenkomst van de handelaar meer nodig.

KBC streeft naar een kredietbeslissing binnen de 24 uur en neemt de volledige administratieve afhandeling evenals het kredietrisico volledig op zich.

KBC is een sterk, betrouwbaar merk met een uitstekende reputatie. KBC sleepte al een hele reeks prijzen in de wacht voor zijn producten en diensten. Handelaars die partner worden, krijgen een accountmanager toegewezen om de samenwerking en dienstverlening voortdurend te optimaliseren.  Klanten van partners kunnen rekenen op een uitgebreide ondersteuning van KBC Live, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Wie kan KBC B2B Asset Financing aanbieden? 

KBC richt zich tot handelaars die goederen verkopen aan ondernemingen en zelfstandigen met een Belgisch ondernemingsnummer.

Voor handelaars die gebruik willen maken van de simulatietool onderzoekt KBC eerst of deze handelaar hiervoor in aanmerking komt.

Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst krijgt de partner/handelaar toegang tot de simulatietool en kan hij starten met de simulaties.

Meer details over de Samenwerkingsovereenkomst vind je in de Veelgestelde vragen.

Hoe werkt het? 

De API-oplossing voor B2B Asset Financing is een KBC-interface. Er zijn twee manieren om deze te gebruiken: 

 

 Bus Sol_Partner Hub

Via de KBC Partner Hub - online simulatietool 

Handelaars kunnen de KBC Partner Hub gebruiken om online simulaties voor hun zakelijke klanten te maken. De KBC Partner Hub is een stand-alone online toepassing en vergt geen extra kosten of IT-integratie.

Handelaars die kiezen voor de Partner Hub oplossing krijgen na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst via een unieke gebruikersnaam en wachtwoord toegang tot de gepersonaliseerde simulatietool.

 1. Nadat hij is ingelogd op de KBC Partner Hub kan de handelaar de gegevens invoeren die nodig zijn voor de simulatie. Eerst registreer je het ondernemingsnummer en de sector waarin de eindklant actief is. Vervolgens duid je het type goed, het bedrag en de looptijd aan.
 2. De KBC Partner Hub genereert dan onmiddellijk een persoonlijke financieringsofferte voor de eindklant.
 3. Indien de eindklant interesse heeft in het voorstel, vult de handelaar de contactgegevens van de klant in. Deze worden doorgestuurd naar KBC.
 4. KBC stuurt vervolgens een e-mail naar de klant met een verwijzing naar de simulatie van de handelaar. De e-mail bevat een beveiligde link naar het financieringsvoorstel.
 5. Via de link kan de klant de gewenste financiering online aanvragen bij KBC Bank. Dit kan zowel door bestaande KBC klanten als door prospecten.
 6. KBC behandelt de aanvraag en neemt indien nodig contact op met de klant. We engageren ons tot een kredietbeslissing binnen de 24 uur op voorwaarde dat alle elementen voorhanden zijn om een beslissing te kunnen nemen. De fondsen worden ter beschikking gesteld na de ondertekening van het financieringscontract.

Details van de integratie

  Registreer nu

   Bus Sol_API integration

  Via integratie van de simulatietool in een bestaand verkoopplatform

   

  1. De handelaar kan zijn eigen verkoop- of CRM-systeem (vb. website) gebruiken om de vereiste gegevens in te voeren, onder andere  het ondernemingsnummer van de klant en het type activiteit. De handelaar geeft ook bepaalde details over het verkochte product in.
  2. KBC genereert vervolgens een persoonlijk financieringsaanbod op basis van de klantgegevens en het type product.
  3. Vervolgens stuurt de handelaar de contactgegevens van de geïnteresseerde klant door naar KBC. Daarvoor gebruikt hij de API-interface in zijn eigen verkoop- of CRM-systeem.
  4. KBC stuurt vervolgens een e-mail naar de klant met een verwijzing naar de simulatie van de handelaar. De e-mail bevat een beveiligde link naar het financieringsvoorstel.
  5. Via de link kan de klant de gewenste financiering online aanvragen bij KBC Bank. Dit  kan zowel door bestaande KBC klanten als prospecten
  6. KBC behandelt de aanvraag en neemt indien nodig contact op met de klant. We engageren ons tot een kredietbeslissing binnen de 24 uur op voorwaarde dat alle elementen voorhanden zijn om een beslissing te kunnen nemen. De fondsen worden ter beschikking gesteld na de ondertekening van het financieringscontract.

  Details van de integratie

   Registreer nu

    

   Gratis

   Het gebruik van de KBC B2B Asset Financing API is gratis. Neem contact op voor meer informatie.

   Contacteer ons

   Volg deze eenvoudige stappen om dit te integreren

   Activeer je account

   Je kunt nu de kosten en voordelen van al onze API's zien en de sandbox van onze publieke API's gebruiken.
   Meer info over de Sandbox
   Aan de slag met de Sandbox

   Registreer je bedrijf

   Bezorg ons je bedrijfsgegevens en we helpen je bij de implementatie van je integratie.

   Activeer en lanceer je integraties

   U kunt de integratie(s) van uw partner activeren zodra het partnerschap is goedgekeurd.

   Over ons

   KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
   om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

   Contacteer ons

   Oplossingsgerichte vragen / Technische vragen : Contact