Skip to main content
Developer portal
Switch Language

Efficiënt vervoer voor werknemers 

Er woedt wel degelijk een 'war for talent', dus werknemers tevreden houden is uiterst belangrijk. Op dit moment geven werknemers de voorkeur aan flexibele loonpakketten. Uit een recente studie is bijvoorbeeld gebleken dat 69% van de werknemers de voorkeur geeft aan flexibele lonen en voordelen. Ze willen de controle hebben over wat er in hun eigen loonpakket zit. Bovendien zegt 25% dat ze een deel van hun brutoloon zouden willen inruilen voor een vervoersmiddel van hun keuze.

Aanbieders van loonadministratiediensten, HR-consulenten en accountants bieden de KBC Employee Mobility API's aan werkgevers aan, zodat ze hun werknemers een brede waaier aan vervoersmogelijkheden kunnen aanbieden als onderdeel van hun loonpakket. Voorbeelden zijn een bedrijfswagen, een fiscaal mobiliteitsbudget en een cafetariaplan waarbij een deel van het brutoloon wordt gebruikt voor vervoersopties en andere aanvullende voordelen. 

De API's van KBC verbinden de HR-tool van de dienstverlener met de KBC Autolease-tool KBC MoveSmart. Die integratie biedt nu auto- en fietsleasing, maar binnenkort ook gecombineerde vervoersopties. Bij die opties zullen ook openbaar vervoer en autodelen zitten. 

De API's van KBC bieden vele voordelen: 

- Ten eerste doorlopen werknemers één traject binnen hun vertrouwde HR-tool en KBC MoveSmart. Dat maakt het veel gemakkelijker om hun vervoersoptie, bv. een auto of een fiets, te simuleren en te bestellen. 

- Ten tweede kunnen werkgevers hun administratie sterk vereenvoudigen door hun HR-tool te koppelen aan KBC MoveSmart. 

- En ten derde kunnen dienstverleners de waarde van hun HR-tool verhogen door hun klanten deze gemakkelijke digitale service aan te bieden. 

KBC is een sterk, betrouwbaar merk met een uitstekende reputatie. KBC sleepte al een hele reeks prijzen in de wacht voor zijn producten en diensten. Handelaars die partner worden, krijgen een accountmanager toegewezen die het partnership opvolgt om de activiteiten voortdurend te optimaliseren. Klanten krijgen verder uitgebreide ondersteuning van KBC Live, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Wie kan KBC Employee Mobility aanbieden? 

De Employee Mobility API's zijn een interessante optie voor aanbieders van loonadministratiediensten, HR-consulenten, accountants en firma's die boekhoudpakketten verkopen

Aanbieders van loonadministratiediensten kunnen een concurrentievoordeel genieten door hun klanten deze extra service aan te bieden in de strijd om talent. Bovendien brengen de API's het advies inzake vervoersbeleid dat ze hun klanten al geven, meteen in de praktijk. 

HR-consulenten die hun klanten al een HR-tool aanbieden, kunnen dankzij deze API's nu ook gecombineerde vervoersopties aanbieden. 

Accountants die hun klanten adviseren over hoe ze hun loonbeleid kunnen optimaliseren, kunnen de API's gebruiken om een brede waaier aan vervoersmogelijkheden voor werknemers toe te voegen. 

Hoe werkt deze oplossing? 

De API's verbinden de HR-tool met KBC MoveSmart. Zo kunnen werknemers gemakkelijk leasingoffertes simuleren, de impact van bepaalde auto's of fietsen op hun loon berekenen en hun bestellingen plaatsen. 

01
step 1

De werknemer opent de HR-tool van de loonadministratiedienst, HR-consulent of boekhouder, en geeft toestemming om gegevens te delen met KBC MoveSmart. 

02
step 2

Vervolgens vraagt de eerste API de werknemer toestemming om gegevens uit de HR-tool te delen. Daarna kan de werknemer rechtstreeks inloggen in KBC MoveSmart, zonder logingegevens. Een API haalt de gegevens uit de HR-tool en creëert een profiel in KBC MoveSmart.

03
step 3

De tweede API vraagt de werknemer dan om de geplande mobiliteitsoplossing te configureren en stuurt het resultaat terug naar de HR-tool.

04
step 4

De HR-tool toont de impact op het loon van de werknemer. 

05
step 5

Na de goedkeuring van de fleetmanager/HR Manager kan de werknemer via de derde API een auto of fiets leasen of een gecombineerde vervoersoplossing bestellen in de HR-tool.

Gratis 

Het gebruik van de KBC Employee Mobility API is gratis. Neem contact op voor meer informatie. 

Contacteer ons

 

Voorwaarden voor KBC-partnership 

Een partner die wordt geselecteerd, ondertekent een partnershipovereenkomst. In die overeenkomst worden het toepassingsgebied en het werkingsmodel van het partnership beschreven. In onze FAQ vind je meer details over de Partnershipovereenkomst

De partner hoeft geen kredietbemiddelingsstatus te hebben.

Integreer deze oplossingen 

Ga aan de slag en neem meteen contact op. 

Contacteer ons

Volg deze eenvoudige stappen om dit te integreren

Activeer je account

Je kunt nu de kosten en voordelen van al onze API's zien en de sandbox van onze publieke API's gebruiken.
Meer info over de Sandbox
Aan de slag met de Sandbox

Registreer je bedrijf

Bezorg ons je bedrijfsgegevens en we helpen je bij de implementatie van je integratie.

Activeer en lanceer je integraties

U kunt de integratie(s) van uw partner activeren zodra het partnerschap is goedgekeurd.

About us

KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Contact us

Oplossingsgerichte vragen : +32 2 4480 187 (op werkdagen van 8u tot 18u)

Technische vragen : Contact