Skip to main content
Developer portal
Switch Language

Efficiënt vervoer voor werknemers

Er woedt wel degelijk een 'war for talent', dus werknemers tevreden houden is uiterst belangrijk. Op dit moment geven werknemers de voorkeur aan flexibele loonpakketten. Ze willen de controle hebben over wat er in hun eigen loonpakket zit.

 • 25% van de werknemers zegt brutoloon te willen inruilen voor mobiliteit naar keuze 

Cafetariaplantools van dienstverleners zoals HR consulenten, sociaal secretariaten en accountants bieden hiervoor een oplossing.  

Als KBC gaan we hier nog een stap verder door de cafetariaplantool van de dienstverlener met de KBC Autolease-tool KBC MoveSmart te integreren. Die integratie biedt nu auto- en fietsleasing, maar binnenkort ook gecombineerde vervoersopties, openbaar vervoer en het gebruik van het mobiliteitsbudget.  

Deze integratie biedt vele voordelen:  

 • werknemers doorlopen één traject binnen hun vertrouwde HR-tool en KBC MoveSmart. Dat maakt het veel gemakkelijker om hun vervoersoptie, bv. een auto of een fiets, met de juiste loonruil, te simuleren en te bestellen.  
 • werkkgevers kunnen hun administratie sterk vereenvoudigen door hun HR-tool te koppelen aan KBC MoveSmart.  
 • dienstverleners kunnen de waarde van hun HR-tool verhogen door hun klanten een zeer mooi fiets- en autolease product aan te bieden via een zeer gemakkelijke digitale service. 

KBC is een sterk, betrouwbaar merk met een uitstekende reputatie. KBC sleepte al een hele reeks prijzen in de wacht voor zijn producten en diensten. Handelaars die partner worden, krijgen een accountmanager toegewezen die het partnership opvolgt om de activiteiten voortdurend te optimaliseren. Klanten krijgen verder uitgebreide ondersteuning van KBC Live, van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

 

 

Wie kan KBC Employee Mobility aanbieden?

De Employee Mobility API's zijn een interessante optie voor aanbieders van loonadministratiediensten, HR-consulenten, accountants en firma's die boekhoudpakketten verkopen.  

Aanbieders van loonadministratiediensten kunnen een concurrentievoordeel genieten door hun klanten deze extra service aan te bieden in de strijd om talent. Bovendien brengen de API's het advies inzake vervoersbeleid dat ze hun klanten al geven, meteen in de praktijk.  

HR-consulenten die hun klanten al een HR-tool aanbieden, kunnen dankzij deze API's nu ook gecombineerde vervoersopties aanbieden.  

Accountants die hun klanten adviseren over hoe ze hun loonbeleid kunnen optimaliseren, kunnen de API's gebruiken om een brede waaier aan vervoersmogelijkheden voor werknemers toe te voegen.  

Hoe werkt deze oplossing?

 

 EM

De API's verbinden de HR-tool met KBC MoveSmart. Zo kunnen werknemers gemakkelijk leasingoffertes simuleren, de impact van bepaalde auto's of fietsen op hun loon berekenen en hun bestellingen plaatsen.  

 

 1. De werknemer opent de HR-tool van de loonadministratiedienst, HR-consulent of boekhouder, en geeft toestemming om gegevens te delen met KBC MoveSmart.
 2. Vervolgens vraagt de eerste API de werknemer toestemming om gegevens uit de HR-tool te delen. Daarna kan de werknemer rechtstreeks inloggen in KBC MoveSmart, zonder logingegevens. Een API haalt de gegevens uit de HR-tool en creëert een profiel in KBC MoveSmart. 
 3. De tweede API vraagt de werknemer dan om de geplande mobiliteitsoplossing te configureren en stuurt het resultaat terug naar de HR-tool. 
 4. De HR-tool toont de impact op het loon van de werknemer. 
 5. Na de goedkeuring van de fleetmanager/HR Manager kan de werknemer via de derde API een auto of fiets leasen of een gecombineerde vervoersoplossing bestellen in de HR-tool. 

Details van de integratie

  Registreer nu

   

  Door de uitgebreide en innovatieve interface die we hebben opgezet tussen de KPMG Flex Reward & Mobility tool en KBC Move Smart kunnen gebruikers van de KPMG tool  op een zeer gebruiksvriendelijke wijze een fiets of wagen kiezen.   De automatische interface maakt het HR ook veel gemakkelijker. 

  We kunnen terugkijken op een aangename en succesvolle samenwerking tussen KBC en KPMG.

  Olivier Vanneste - Head of People Services at KPMG Belgium

   

   

   Oliver
   

  We zetten graag in op automatisering en digitalisering. De integratie van de API van KBC MoveSmart in onze cafetariaplantool zorgt voor een efficiënter bestelproces van onze leasefietsen.

  Sammy Aerts, Teamleader Payroll Cegeka

   cegeka

   

  Gratis

  Het gebruik van de KBC Employee Mobility API is gratis. Neem contact op voor meer informatie

  Contacteer ons

   

  Voorwaarden voor KBC-partnership

  Een partner die wordt geselecteerd, ondertekent een partnershipovereenkomst. In die overeenkomst worden het toepassingsgebied en het werkingsmodel van het partnership beschreven. In onze FAQ vind je meer details over de Partnershipovereenkomst.  

  De partner hoeft geen kredietbemiddelingsstatus te hebben.

  Integreer deze oplossingen

  Ga aan de slag en neem meteen contact op.  

  Contacteer ons

  KBC partners die deze oplossing al gebruiken

  Volg deze eenvoudige stappen om dit te integreren

  Activeer je account

  Je kunt nu de kosten en voordelen van al onze API's zien en de sandbox van onze publieke API's gebruiken.
  Meer info over de Sandbox
  Aan de slag met de Sandbox

  Registreer je bedrijf

  Bezorg ons je bedrijfsgegevens en we helpen je bij de implementatie van je integratie.

  Activeer en lanceer je integraties

  U kunt de integratie(s) van uw partner activeren zodra het partnerschap is goedgekeurd.

  Over ons

  KBC Open Bankverzekeren stimuleert innovatie
  om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

  Contacteer ons

  Oplossingsgerichte vragen / Technische vragen : Contact